Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

15 χρόνια από την κοίμηση του π. Παϊσίου

15 χρόνια από την κοίμηση του π. Παϊσίου. Εκατοντάδες προσκυνητές στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.( Ανανέωση-2ο βίντεο) π. Δανιήλ Γούβαλης, ο πνευματικός γέροντας της Μαλακάσας στην Άνω Ιερουσαλήμ. Χριστός Ανέστη ! Καλή Ανάσταση!




Απίστευτη η αγάπη των Ορθοδόξων Χριστιανών και η τιμή προς τον π. Παΐσιο και τον π. Δανιήλ Γούβαλη … Οι κεκοιμημένοι Άγιοι , Όσιοι, οι Γέροντες μας, ακόμα και μετά θάνατον, είναι ζωντανοί και επηρεάζουν θετικά τη ζωή των ανθρώπων, είτε με τα λόγια τους, είτε με τα βιβλία τους, ακόμα και με το άγγιγμα στο σκήνωμά τους, όπως έκαναν οι Χριστιανοί στα ρούχα των Αποστόλων, στις Πράξεις Και ο αποχαιρετισμός εμπεριέχει και τη χαρμολύπη, σαν εκείνη του αποχαιρετισμού στον Απόστολο Παύλο , όταν έφευγε από την Έφεσο…Γι’ αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η ζωντανή Εκκλησία του Ιησού Χριστού που έχει επι-ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τη θριαμβεύουσα Εκκλησία συνεχή, καθημερινή, αιώνια …Νέο βίντεο από το αιώνιο … γάμο του π. Δανιήλ με τον Νυμφίο μας Ιησού Χριστό. Να καταργήσουμε τη λέξη “κηδεία” , γάμος είναι, γέννηση είναι, θάνατος πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ! Το βλέπουμε και στη ματιά του γέροντος Ιωσήφ Βατοπεδινού ! ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ είναι ! Και αυτό που μας συγκλονίζει, επίσης, είναι και η αγάπη των πνευματικών παιδιών προς τον πνευματικό τους πατέρα, τον ιερέα-εξομολόγο, που με τις συμβουλές του τους οδηγεί στην εν Χριστώ ζωή και σωτηρία. Ας δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για τους δικαίους Του…
Κυριακή απόγευμα ετάφη ο μακαριστός γέροντας της Μαλακάσας π. Δανιήλ Γούβαλης, πνευματικός πατέρας του συνιδρυτή του μπλογκ μας, egolpio. Οι προσευχές μας προς τον Πανάγαθο Θεό  είναι να δώσει παρηγορία και χαρμολύπη στις καρδιές των πνευματικών του τέκνων. Οι προσευχές του γίνονται τώρα πιο δυνατές, η αγάπη του και η παρρησία του μπροστά στο θρόνο του Θεού θα στηρίζουν τον πνευματικό τους αγώνα. Χριστός Ανέστη φωνάζει η θριαμβεύουσα Εκκλησία ! Αληθώς Ανέστη φωνάζει η επι γης Εκκλησία ! Μεταφέρουμε από το αδελφό μπλογκ Αντιαιρετικόν Εγκόλπιο ένα μικρό βίντεο από το ξεπροβόδισμα του π. Δανιήλ στη Βασιλεία των Ουρανών και τον προσωρινό του αποχωρισμό από τα πνευματικά του τέκνα. Ο άλλος Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας, θα παρηγορεί και θα τα ενισχύει.

Συμπληρώνονται σήμερα 15  χρόνια από την κοίμηση του Αγιορείτη γέροντα π. Παϊσίου. Χτες το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σε μνήμη του π. Παΐσιου. Σήμερα Κυριακή, από το πρωί, εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συρρέουν στο μοναστήρι για προσφέρουν τιμητική προσκύνηση στο τάφο του μακαριστού γέροντος Παϊσίου και να ζητήσουν τις μεσιτείες του για διάφορα πνευματικά ή άλλα θέματα που τους απασχολούν.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ζωντανή η σχέση Αγίων, Οσίων, κεκοιμημένων με τους ζώντες πιστούς και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως, νέοι ζητούν συμβουλές και παρηγοριά στους 5 τόμους των συμβουλών του για την πνευματική τους ζωή. Ο π. Παΐσιος είναι ένας ακόμα φωτεινός Αγιορείτης μοναχός που οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους κοντά στο Χριστό και την Εκκλησία Του. Ως μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής τον παρακαλούμε να μεσιτεύσει στο Κύριο μας για την ευόδωση και επέκταση της Ορθόδοξης ιεραποστολής σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, έθνη, κράτη, φυλές. Να έχουμε την ευχή του.
Στη συνέχεια παρουσιάζουμε διάφορα κείμενα για τον π. Παΐσιο από ορθόδοξα μπλογκ και ιστοσελίδες.
Χτες εκοιμήθη εν Κυρίω ο πνευματικός πατέρας του συνδημιουργού και συνδιαχειριστή του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, του αγαπητού εν Χριστώ αδελφού egolpion, του δημιουργού της ιστοσελίδας ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ και του ομώνυμου μπλογκ.
Ο π. Δανιήλ Γούβαλης ευρίσκεται, πλέον, στη θριαμβεύουσα Εκκλησία και του ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και καλή αντάμωση. Τον παρακαλούμε να μεσιτεύει στον εν Τριάδι Θεό για τα πνευματικά του τέκνα, για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, για την αντιαιρετική ενημέρωση, για όλους εμάς, για όλο τον κόσμο. Τον παρακαλούμε να δέεται στον Κύριο μας για τους αδελφούς μας που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες αιρέσεις και παραθρησκείες και τη ταχεία απελευθέρωσή τους από αυτές και την ένταξή τους στην Εκκλησία Του.
Προσευχόμαστε να βρουν τα πνευματικά του τέκνα την εν Χριστώ παρηγοριά, μέσα στη χαρμολύπη των στιγμών αυτών του προσωρινού αποχωρισμού με τον κεκοιμημένο Γέροντα της Μαλακάσας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι παρών στο εκκλησάκι του στη Μαλακάσα και θα εύχεται στο Θεό για την απελευθέρωση των μελών της Σκοπιάς που συνεδριάζουν στη περιοχή και την εύρεση από αυτούς της Ορθόδοξης πίστης. Δίκαιοι εις τον αιώνα ΖΩΣΙ …  Να έχουμε την ευχή του.
Όσα πνευματικά παιδιά του π. Παϊσίου και του π. Δανιήλ θέλουν να προσφέρουν στη μνήμη τους, υπέρ αναπαύσεως, κάτι για τα παιδιά , τους ασθενείς, τους νεοφώτιστους, τους κατηχούμενους των Ορθοδόξων Ιεραποστολών, ας δουν ΕΔΩ. Οι Γέροντες μας θα χαίρονται και θα αγάλλονται από τις προσφορές αγάπης των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θα εύχονται υπέρ ημών.
Όσοι επισκέπτονται πρώτη φορά το μπλογκ μας, καλό θα ήταν να δουν όλες τις ειδήσεις και όλες τις ανάγκες των Ορθοδόξων Ιεραποστολών και να δουν τους κόπους και τους πνευματικούς μόχθους των Ορθοδόξων ιεραποστόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου