Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Αγιορειτης Γεροντας π. Απολλω Δοχειαριτης: Ενας συγχρονος ησυχαστης και ιεραποστολος των ραδιοκυματων. Αιωνια σου η μνημη αδελφε SV2ASP! [5 Μαϊου 2019]



Ο Γέρων π. Απολλώ Δοχειαρίτης, έφυγε από κοντά μας. Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 5 Μαΐου 2019,  Κυριακή του Θωμά. Υπήρξε άνθρωπος γεμάτος πλούσια αγάπη, ακέραιος αγωνιστής της Πίστεως, ακριβής στα μοναχικά του καθήκοντα, ακάματος σε όλες τις χειρωνακτικές εργασίες και μέγας Ιεραπόστολος.
Αξιοποίησε ένα ειδικό χάρισμα που του έδωσε ο Θεός:  να είναι ένας από τους πρώτους και καλά καταρτισμένους ραδιοερασιτέχνες στην Ελλάδα. Μετά τις απαιτούμενες Κρατικές εξετάσεις, του αποδόθηκε το διεθνές χαρακτηριστικό κλήσεως SV2ASP. 
Έφερε μέσω του ασυρμάτου του  κατόπιν  και μέσω διαδικτύου πολλούς αλλοδόξους στην Ορθοδοξία από όλο τον Πλανήτη, ώστε αρκετοί  εξ΄ αυτών να βαπτισθούν, είτε στην Ι. M. Δοχειαρίου, είτε στην Ι. Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού (π.χ. Ο DL5EBE δεν είναι πια προτεστάντης… Ραδιοερασιτέχνης Γερμανός βαπτίζεται στο Άγιο Όρος).
Πολύ σημαντική για την ιεραποστολή και τον ραδιοερασιτεχνισμό υπήρξε και η συνεργασία του με την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Λονδίνου Veronica de la Dora, Iταλίδα που κατηχήθηκε από τον π. Απολλώ και βαπτίστηκε Ορθόδοξη στην άνω Ι. Μονή στο Σοχό (Ένα βιβλίο για το Άγιο Όρος γραμμένο από γυναίκα. Συνέντευξη της συγγραφέως Veronica della Dora από τη Βενετία [Καθηγήτρια Ανθρωπογεωγραφίας στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου)
Χάρις στον Γέροντα οι Ρώσοι Κοσμοναύτες  και όχι μόνο συνδέθηκαν με το Άγιον Όρος (βλ. SV2ASP/A, Η Αθωνική πολιτεία στον «αέρα» μαζί με σύντομο βιογραφικό) και γνώρισαν καλύτερα τους Ελληνες Ορθοδόξους. “Συγκλονιστικές εμπειρίες στο Κοσμοδρόμιο της Ρωσίας” (VIDEO) Όλη η εκδήλωση και των υλικό των Ρώσων Αστροναυτών (Шокирующий опыт в России в Байконуре) 
Στήριξε με τις προσευχές, τις συμβουλές του, τα contacts, τα άρθρα του και άλλους τρόπους αγάπης, πολλούς ραδιοερασιτέχνες SV2ASP sk  και Συλλόγους τους, κι έγινε παγκοσμίως γνωστός DX Voice from Mount Athos Monk Apollo, SV2ASP, SK
Παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του, έστελνε ακαταπόνητος κάθε εβδομάδα στους φίλους και εν Χριστώ αδελφούς του σε πολλές Χώρες, ομαδικό E-mail με πνευματικούς λόγους, που κατά κύριο λόγο ερμήνευαν το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ερχομένης, κάθε φορά, Κυριακής. Το τελευταίο ομαδικό e-mail, με Αναστάσιμες πνευματικές Διδαχές, το έστειλε λίγες ημέρες πριν την κοίμησή του (27. 4. 2019), χωρίς να λογαριάζει την εξάντληση που είχε.
Την Αναστάσιμη αυτή πορεία του σεβαστού μας Γέροντα Απολλώ, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.
Θα θερμαίνει την ψυχή μας η πατρική του αγάπη, ο σεβασμός του στον συνάνθρωπο και η ενθάρρυνση για κάθε καλό.
Η κλήσεις του ασυρμάτου του τώρα θα ακούγονται καθαρότερα από τη Βασιλεία του Θεού. Τώρα έχουμε ακόμη ένα μεσίτη προς τον Πανάγαθο Θεό, που θα μας στέλνει το QSL (= θετική απόκριση  /ραδιοερασιτεχνικός όρος) στις προσευχές μας, καθώς εύχεται από Εκεί για τη μετάνοια και τη σωτηρία μας.
Ο Θεός να τον αναπαύσει με τους Αγίους Του!
TI

geron apollw 02
geron apollw 02
geron apollw 02
geron apollw 02
geron apollw 02
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου