Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Μοναχή Πορφυρία !

Εικόνα


Μοναχή Πορφυρία !
Εδώ από μία ομιλία της σχετική με τήν ιεραποστολική της διακονία οδηγώντας γιά 10 χρόνια ένα ταξί μέσα στήν καρδιά τής Αθηναϊκής Βαβυλώνας...Τό παρακάτω βιβλίο της «Ταξιδεύοντας στὰ τείχη τῆς πόλης…» αξίζει πράγματι να διαβαστεί από όλους μας...



Έδωσε τά πάντα γιά τόν Χριστό, προείδε καί τόν θάνατό της !

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή της...


Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015  η μακαριστή είχε πει οτι «φεύγει…» ενώ ήταν πολύ καλά.
Για 4 μέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου την βρήκαν στο κρεβάτι της κεκοιμημένη. Είχε κοιμηθεί 3-4 μέρες, ίσως Σαββάτο προς Κυριακή.
Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ.
Η Μοναχή Πορφυρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Άσκησε κατά καιρούς διάφορα επαγγέλματα. Επί δέκα χρόνια εργάστηκε ως οδηγός Ταξί κατά τα έτη 1997-2007στην Αθήνα και στον Πειραιά. Γνώρισε τον σύγχρονο ενάρετο και ένθεο Γέροντα Πορφύριο από βιβλία σχετικά με την ζωή και την διδασκαλία του.

Αυτή η γνωριμία την έφερε πιο κοντά στον Χριστό και τη συνειδητή χριστιανική ζωή. Με δυνατή πίστη και βαθιά αγάπη στον Θεό έβαλε στόχο τη δόξα Του και τη σωτηρία των συνανθρώπων της. Έτσι το Ταξί της έγινε ένας σύγχρονος άμβωνας, που οδήγησε πολλούς σε αλλαγή ζωής, στην ευλογημένη αλλοίωση.
Τα τελευταία χρόνια περιεβλήθη το ταπεινό μοναχικό τριβώνιο, με διπλό σκοπό : να αγωνιστεί απερίσπαστη για τη σωτηρία της και να διακονήσει τον σύγχρονο δοκιμαζόμενο άνθρωπο.

Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου